Bola dan Doa Ibubapa

Perlawanan kelayakan Piala Dunia 2022 dan Piala Asia 2023 antara pasukan Indonesia dan Malaysia di Stadium Nasional Bukit Jalil, ditunggu tunggu oleh penyokong masing masing.

Alhamdulillah, Harimau Malaya berjaya ‘membaham’ skuad Garuda dengan kemenangan 2-0 hasil daripada jaringan Safawi Rasid

Hayy bukanlah peminat bola sangat, tapi nak highlight betapa ‘MAGIC‘nya penangan doa seorang ibu. Safawi menceritakan bahawa ibu mendoakanya dapat buat yang terbaik sebelum perlawanan. Ini membuktikan amalan doa ini memberi impak yang besar dalam kehidupan kita seharian.

Doa ibubapa mempunyai sejuta rahsia yang ramai tak ketahui dan tidak mengambil ini sebagai peluang membina kehidupan yang hebat dan cemerlang. Doa ibubapa sangat mustajab.

Ayuh mari kita semua sentiasa berbuat baik kepada kedua ibubapa kita, atas doa doa mereka yang tak putus putus demi kejayaan kita. Adalah menjadi kewajiban anak anak menjaga dan berbuat baik, ianya merupakan amalan yang dicintai Allah swt.

Rasulullah pernah bersabda, “Orang tua adalah pintu syurga paling tengah. Kamu boleh saja sia siakan pintu itu, atau kamu menjaganya”. Santuni Ibu bapa kita sementara mereka masih ada.

Cantik kan?

Ada peminat Hayy hadiahkan giftset ni pada ibubapanya. Happy sangat taw depa dua. Hayy ni tekstur dia sedang sedang elok… tak keras tak lembut… Ranggup dan sedap. Rasa pulak sangat meletops!

Apa lagi…. Jom HAYY

Leave a Reply

Your email address will not be published.